Japán

Mérgezett infúzióval öltek meg idős betegeket

Kórházi alkalmazott lehet az, aki legalább két idős pácienst gyilkolt meg egy jokohamai kórházban infúzióba csempészett méreggel.

2016.09.29 20:59MTI

A város Kanagava negyedében működő Ogucsi Kórház szeptember 20-án jelezte a rendőrségnek, hogy feltehetőleg megbabrálták az intézmény néhány infúziós zsákját. A hatóságok szerint két 88 éves pácienst mérgeztek halálra a kórházban.

A nyomozók nem találtak lyukakat a két elhunyt férfi infúziós zsákjain, de nagyjából tíz olyan használaton kívüli zsákot találtak a kórház negyedik emeleti nővérszobájában, amelyek csomagolásán lyukakat fedeztek fel.

A hatóságok szerint valaki ezeken keresztül próbálhatott meg olyan, a szappanokban és mosószerekben gyakran előforduló, úgynevezett felületaktív anyagokat fecskendezni a zsákokba, amilyeneket a gyanú szerint a két áldozat meggyilkolásához is használtak.

A két páciens a szeptember 17-ével kezdődött háromnapos hosszú hétvégén halt meg, amikor csak kevés ügyeletes volt a kórházban. Az intézmény bejárata zárva volt, és biztonsági őrök is szolgálatban voltak.

A kórházakban gyakran használnak felületaktív anyagokat a fertőtlenítéshez, ám az emberi szervezetbe jutva ezek az anyagok mérgezőek lehetnek.

Július óta szokatlanul sok – negyvenhat – másik páciens is meghalt a kórház negyedik emeletén, ahol a két áldozatot is ápolták. Augusztus közepe és szeptember közepe között volt néhány nap, amikor négy-öt páciens is meghalt, ám mivel az intézmény semmilyen kórházi fertőzésre utaló jelet nem talált, annak tudta be a magas halálozási rátát, hogy akkortájt sokkal több végstádiumban lévő beteget vett fel.

Az ügyben nyomozó rendőrség munkáját jelentősen nehezíti, hogy a holttestek nagy részét már elhamvasztották.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.