Közel-keleti kilátástalanság

600 sebesültet kellene kihozni Aleppóból - kifogytak az orvosi készletek

A szíriai lázadók kezén lévő ostromlott területen az orvosi készletek kifogyóban vannak és a lakosság mindössze negyede számára van még élelem.

2016.09.29 16:55MTI

A jelenlegi helyzetben az a legfontosabb, hogy ki lehessen menekíteni a betegeket és sebesülteket, ez több száz embert érint - jelezte Ramzi Ezzeldín Ramzi, az ENSZ szíriai megbízottjának helyettese.

A szíriai hadsereg és szövetségesei nagyszabású offenzívát indítottak Aleppó lázadó negyedeinek visszafoglalására, miután a múlt hét elején összeomlott a Washington és Moszkva közvetítésével létrejött tűzszünet.

A kormányerők csütörtökön ismét elfoglalták a várostól néhány kilométerre északra fekvő, stratégiai jelentőségű Handarat palesztin menekülttábort - erősítette meg Zakaríja Malahifdzsi, az egyik felkelőcsoport tisztségviselője. Hozzátette: a térségben tovább folynak az összecsapások. A hadsereg szombaton rövid időre ellenőrzése alá tudta vonni a területet, míg a felkelők milíciáinak ellentámadása ki nem űzte őket onnan.

A szíriai ellenzéki fegyvereseknek ugyanakkor Hama városától északra sikerült előrenyomulniuk és két települést, Kafszint és Karát elfoglalniuk. A szíriai hadsereg egyik forrása szerint a légierő egy sor települést bombázott a nap folyamán Hamától északra, ezeket a felkelők az elmúlt hetekben vonták ellenőrzésük alá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.