Állati...

Két oroszlán elszabadult, az egyiket lelőtték a lipcsei állatkertben

Látogatókat nem veszélyeztetett az incidens, mert az állatkert akkor még zárva volt és azóta sem nyitotta meg kapuit.

2016.09.29 15:49MTI

Kiszabadult két oroszlán a lipcsei állatkert kifutójából csütörtökön a reggeli órákban: az egyik állatot le kellett lőni, a másikat sikerült visszaterelni a karámba.

Jörg Junhold, az állatkert igazgatója szerint egyelőre nem tudni, hogyan szabadultak ki. Látogatókat nem veszélyeztetett az incidens, mert az állatkert akkor még zárva volt és azóta sem nyitotta meg kapuit.

A két ragadozó, Majo és Motshegetsi csak augusztus óta él az intézményben, és mindössze néhány napja helyezték el őket a szabad kifutón, hogy a látogatók láthassák őket. Vélhetően fel akarták fedezni új területüket, eközben törtek ki.

Nagyon ijedtnek tűntek, az állatkert egyik cserjés területére vonultak vissza. Az egyik oroszlánt sikerült visszaszorítani a karámba, a másikat megpróbálták elkábítani, végül azonban lelőtték.

"Ilyen esetben az emberi biztonság előbbre való" - mondta Junhold.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.