Drónfelvétel

Apokaliptikus állapotok Aleppóban - drónfelvétel

Döbbenetes videó járja be a világot - a szíriai civilek versenyt futnak az idővel.

2016.09.29 13:28ma.hu

Kísértetházak, kihalt utcák, romok mindenütt – ez a látvány tárul elénk Szíria második legnépesebb városáról, Aleppóról készült egyik legfrissebb drónfelvételen. Közben a gyerekek egy „valódi rémálom foglyaivá” válnak - írja az atv.hu.

Az 1,8 millió lakosú város a szíriai polgárháború miatt két részre van osztva. A város keleti, nagyobbik felét 2012-ben iszlamista lázadók foglalták el, lakosságának többsége elmenekült, jellemzően a kormány kezén lévő nyugati részre, ahol jelenleg mintegy 1.5 millió lakos él. Kelet Aleppót jelenleg 275 ezren lakják.

A szíriai hadsereg az Irán támogatását élvező síita milíciák és az orosz légierő segítségével hadműveletet indított Aleppó lázadók kezén lévő területeinek elfoglalására. Ahogy az évezredek kulturális nyomot hagytak Aleppón, a háború fájdalmai is az utcákba vésődtek. Megdöbbentő drónfelvételeket tett közzé a DailyMail.


Ádáz küzdelem folyik jelenleg is, hogy a kormányerők egyesíthessék végre a várost. A harcok azonban nem kímélik a lakosokat. Csak múlt péntek óta legalább 96 gyerek vesztette életét és 223-an megsebesültek a szíriai lázadók kormánycsapatok által ostromolt kelet-aleppói negyedekben.

Az UNICEF figyelmeztetett: az egészségügyi ellátás a város felkelők uralta kerületeiben az összeomlás szélén áll, mindössze 30 orvos maradt a térségben, akiknek alig maradt felszerelésük és gyógyszerük. "Az aleppói gyerekek egy valódi rémálom foglyai. Nincsenek szavak, amelyekkel leírható lenne a szenvedésük" - fogalmazott Justin Forsyth, az alap igazgatóhelyettese.

A folyamatos bombázások miatt a civilek szinte versenyt futnak az idővel, sokszor percek alatt kell a romok alól kihúzni a kisgyerekeket.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.