Szerencsés csillagzat

Kizuhant a 23. emeletről egy 16 éves fiú - és túlélte

Szerencsés csillagzat alatt születhetett, hiszen még csak életveszélyes sérüléseket sem szenvedett. Persze jól összetörte magát - egy lányt akart elkápráztatni.

2016.09.27 14:51ma.hu

A szibériai tinédzser leesett egy 23. emeleti erkély korlátjáról. Az intenzív osztályon fekszik, de nincs közvetlen életveszélyben. Megúszta, pedig egy ilyen zuhanástól többszörösen is végzetes sérüléseket szenvedhetett volna.

- Megsérült a hasa, a tüdeje, a mája, eltörött a válla. De ez a fiú szerencsés csillagzat alatt született, állapota stabil - mondta az esetet vizsgáló bizottság szóvivője a TASSZ hírügynökségnek.

Az eset a szibériai Novoszibirszk városában történt. A rendőrségi jelentés szerint a fiú egy társaságában lévő lányt próbált lenyűgözni azzal, hogy felmászott  az erkély korlátjára. A gömbölyű kialalkítás miatt azonban megcsúszott, és bár meg tudott kapaszkodni, a szorítása meglazult, és ő lezuhant a 23. emeletről.

A tinédzser egy parkoló autón landolt - amivel lényegesen jobban járt, mintha a járdára érkezett volna. Azonnal kórházba szállították.

Egy ilyen tipusú zuhanás túlélési esélye szerfölött ritka, ám nem teljesen lehetetlen. Ez a közel 70 méterről való becsapódás sehol nincs az eddig ismert rekordhoz képest: 1972-ben egy stewardess, Vesna Vulovic egy repülőgépből esett ki, és túlélte a 10 160 méteres zuhanást.

A kép jobb szélén látható épületből zuhant ki

@canvgopro által közzétett fénykép,

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.