Videó

Iszonyatos másodpercek: közzétették a hullámvasút-katasztrófáról készült felvételt

Egy angliai vidámpark tesztkörre küldött kocsija maximális sebességgel belehajtott egy kanyar előtt leragadt, utasokkal teli szerelvénybe. 2 nő lábát amputálni kellett.

2016.09.27 13:15ma.hu

Tavaly nyáron történt a borzalmas baleset Anglia egyik legnépszerűbb vidámparkjában. Egy üzemeltetési hiba miatt az egyik szerelvényen tartózkodó 16 ember élte legfélelmetesebb másodperceit élhette át, amint tétlenül kellett végignézniük az elkerülhetetlen katasztrófát.

A felvételen látható, hogy egy üres szerelvényt küldtek tesztkörre, miközben egy másik, emberekkel teli kocsi éppen körözött a pályán.

A rendszer azonban felülírta a normális útvonalat, és egy pördüléses kanyarból visszafelé csúszott a holtpontig.


Látható, hogy pillanatok alatt óriási sebességgel csapódott az emberekkel teli kocsiba a tesztjármű. Az ütközés olyan volt, mintha 145 km/órás sebességgel csattantak volna egymáshoz.

A balesetben 5 ember súlyosan megsérült, 2 nő lábát amputálni kellett.

A jelenleg is folyó tárgyaláson azt próbálják kideríteni, mi okozhatta a tragédiát. Az üzemeltető megközelítőleg 18 millió fontos bírságra, illetve kártérítési kötelezettségre számíthat az ellene indult a per végén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.