Cserebere

Férfivá operált nő szült gyermeket a nővé operált férfitől

Nem csalás, nem ámítás: a pár mindkét fele részleges nemátalakító műtéten esett át - és közben az egyik a másiktól teherbe.

2016.09.24 14:18ma.hu
Facebook official

Equadori transznemű pár borzolja az internet népének idegeit - 4 hónappal azután, hogy a nőként született Fernando Machado életet adott közös gyermeküknek, újabb baba vállalásán törik a fejüket.

A tavalyi év szenzációja volt, amikor a férfiként született Diane Rodriguez teherbe ejtette élete párját. Az equadori szülők nyíltan vállalták kapcsolatuk furcsaságát, és szorgalmasan dokumentálták történetüket a közösségi médiában.


4 hónappal a baba születése után még nem jelentették be a nemét, ami kissé ironikus is, de előszeretettel hívják Caraote-nak, ami spanyolul Csigát jelent. Mint tudjuk, a csiga kétnemű, azaz hímnős.

"Ugyanolyanok vagyunk, mint bármely más család" - mondta a BBC-nek Mr. Machado, aki júniusban szült. "Lehet, hogy nem rendelkezünk ugyanazokkal a jogokkal, de ugyanolyan emberek vagyunk."

Ms. Diane Rodriguez, aki Luis néven férfiként született, arról beszélt, hogy soha nem gondolta volna, milyen örömet jelent szülőnek lenni.

"Mivel transzszexuálisként jöttem a világra, azt gondoltam, soha nem lehetek anya. Hát, lehettem - apaként."

Ms. Rodriguez hazájában már nem először került a címlapokra, 2013-ban ő lett az első transznemű kongresszusi jelölt. Korábban sokat nyilatkozott arról, hogy családja kivetette, az utcán élt, többször kirabolták mássága miatt.

A furcsa páros a közösségi médiában folyamatosan naprakész információkat szolgáltatott az érdeklődőknek, fotókkal, orvosi leletekkel tarkítva a terhességet, és posztoltak a szülés után, a kórházból is.

Mr. Machado feltett egy képet a császármetszés nyomáról is, hogy eloszlassa a téves előítéleteket.

A terhesség természetes úton fogant, mert mindketten "megtartották" alsótestük szaporodószerveit.

Facebook official

"Ez mindkettőnk kívánsága volt, és sem a biológia, sem a jog nem tudott ebben megakadályozni bennüket. Úgy élünk, mint egy férfi és egy nő. Én egy nőként született férfi vagyok, Fernando pedig egy férfiként született nő" - nyilatkozta az apa, Ms. Rodriguez.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.