Illegális bevándorlás

Megvert kamionsofőr: negyed órát ütlegeltek

Mintegy negyed óráig ütlegelték emlékei szerint azt a magyar kamionsofőrt, akit bevándorlók vertek meg csütörtökön Franciaországban, a Calais felé tartó autópálya egyik parkolójában.

2016.09.23 21:57MTI

Erről az M1 aktuális csatorna tudósítójának beszélt egy péntek este sugárzott interjúban.

A férfi hajnali négy körül arra kelt fel, hogy nagyon mozog az autója. Kinézett, és a jármű hátuljánál egy-két embert látott. Rájuk szólt, de nem mentek el, közben viszont mások mögé kerültek és rátámadtak. A sofőr ekkor visszamenekült a fülkéjébe, azonban a migránsok betörték a két oldalablakot és tovább ütlegelték, majd elmenekültek.

A sofőr az interjúban elmondta: hiába dudált, a mellette álló két-három másik sofőr nem ébredt fel, vagy nem akart belekeveredni az incidensbe.

Elmondta, hogy már többször járt már a környéken, korábban nem szembesült hasonló problémával.

Az áldozat úgy vélekedett, hogy nem elég Calais-nál betonfalat emelni, hiszen őt 60-70 kilométerre Calais-tól érte a támadás, akkor "egész Franciaországot le kéne betonozni."

Közlése szerint a francia rendőrök nagyon korrekten viselkedtek vele, szállást kerestek neki és másban is segítették. A szállásán is jól bánnak vele.

Elmondta, hogy Magyarországon további orvosi kezelések várnak rá: fogpótlás és varratszedés, sőt úgy véli, pszichológushoz is el kell mennie, mivel nem alszik jól és előtörnek a rossz emlékei.

A sofőr nem tudja, mikor tud majd újra dolgozni, pénteken ugyanis remegett, amikor visszakísérték a kamionjához. Reméli, hogy sikerül leküzdenie a félelmeit - tette hozzá.

A kamionos várhatóan vasárnap ér Magyarországra, egy kollégája fogja hazaszállítani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.