Trófeavadászok?

Európai bölényeket fejeztek le Spanyolországban

Alig egy hét alatt két ritka, európai bölényt fejeztek le ismeretlenek egy kelet-spanyolországi vadrezervátumban.

2016.09.23 18:06MTI

A Valenciához közeli Valdeserrillas vadrezervátum dolgozói szeptember 16-án találtak rá a Sauronként ismert, 660 kilogrammos bika lefejezett tetemére. Sauron volt a park európaibölény-állományának domináns hímje.

Ezen a héten pedig újabb lefejezett tetemre bukkantak.

A spanyol kormány valenciai képviselőjének szóvivője elmondta, Sauront baltával fejezték le halála után, azt azonban egyelőre nem tudta megerősíteni, hogy természetes okokból, vagy mérgezés következtében pusztult el a bölény.

Rodolfo Navarro, a rezervátum szóvivője korábban azt nyilatkozta a spanyol médiának, hogy úgy véli, Sauront megmérgezték mielőtt levágták a fejét, és feltehetőleg trófeavadászok végeztek vele.

A Valdeserrilas park csupán egy éve tart európai bölényeket, amelyekből mára nagyjából 5500 példány maradt világszerte. A rezervátum szafarikkal és környezetvédelmi oktatással várja látogatóit.

A területén élő bölényekről pedig az európai bölények megóvására létrehozott központ felügyelete alatt gondoskodik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.