A rendőrről kiderült: ő is afroamerikai...

Polgárháborús állapotok egy amerikai városban - élő adásban lökték fel a CNN riporterét

Szükségállapotot hirdettek szerdán az egyesült államokbeli Charlotte-ban, miután ismét erőszakig fajuló tiltakozások voltak amiatt, hogy egy rendőr intézkedés közben lelőtt egy afroamerikai férfit.

2016.09.22 17:14ma.hu

Pat McCrory, Észak-Karolina állam kormányzója bejelentette: a nemzeti gárda és az autópálya-rendőrség egységeit küldik erősítésként a városba járőrözésre. A szükségállapotot azután vezették be, hogy helyi idő szerint szerda este a rendőrség könnygázt és gumilövedékeket vetett be több száz tüntető ellen, akik egy békésen megemlékező tömegből váltak ki és kezdtek randalírozni a város utcáin.

Egy tüntető súlyosan megsebesült a zavargások alatt. A polgármesteri hivatal egy közleményében azt írta, hogy a férfi belehalt a sebesülésébe. Ezt később úgy módosították, hogy válságos állapotban van. Helyi illetékesek szerint a férfit nem rendőrségi lövedék találta el.

Hat rendőr könnyebben megsebesült a tüntetőkkel folytatott összecsapásban, egy tüntető pedig egy élő adásban tudósító riportert lökött fel.

Az észak-karolinai városban kedden a rendőrök intézkedés közben lőttek agyon egy 43 éves fekete férfit. A rendőrség szerint a férfinél fegyver volt, az áldozat családja azonban ezt vitatja. Az első zavargások kedden este törtek ki a városban, 16 rendőr megsebesült.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.