Illegális bevándorlás

M1: Migránsok vertek meg egy magyar kamionsofőrt Franciaországban

A férfit először egy közeli kórházban részesítették elsősegélyben, de a sérülései olyan súlyosak, hogy tovább kellett szállítani egy másik intézménybe.

2016.09.22 16:49MTI

Migránsok vertek meg egy magyar kamionsofőrt Franciaországban, a férfit kórházban ápolják - hangzott el az M1 aktuális csatornában csütörtökön. Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) sajtófőnöke a híradónak azt mondta, folyamatos kapcsolatban vannak a férfivel és családjával.

Az M1 híradójának a kamionsofőr felesége levélben számolt be az esetről. Azt írta, férje a Calais felé tartó autópálya egyik parkolójában töltötte pihenőidejét, amikor hajnalban arra ébredt, hogy mozog a kamion. Miután kiszállt, négyen támadtak rá, hátulról fejbe vágták, a fejét, az arcát és a mellkasát ütötték egy vasszerszámmal. A férfinak sikerült visszamásznia a járműbe, ám a támadók betörték a fülke ablakát és tovább ütötték. Végül egy francia kamionos hívott segítséget.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) sajtófőnöke a híradónak azt mondta, a magyar nagykövetség munkatársai folyamatos kapcsolatban vannak a férfival és családjával. Egyelőre a nyelvi nehézségek leküzdése érdekében kértek segítséget, hogy kommunikálni tudjanak a hatóságokkal.

A rendőrség az orvosi ellátás után hallgatja majd ki a kamionsofőrt, addig ujjlenyomatokat gyűjtenek - tette hozzá.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.