Közel-keleti kilátástalanság

Átlőttek Szíriából Törökországba - több gyerek megsebesült

Szíriai területről kilőtt aknagránát csapódott csütörtökön a határ mellett fekvő Kilis török város központjában található egyik ruhaboltba, hat ember megsebesült, köztük öt gyerek, egy személy állapota súlyos.

2016.09.22 15:14MTI

Resit Polat, a hatalmon lévő Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) kilisi képviselője az NTV élő adásában arról számolt be, hogy az áldozatok mindegyike szíriai állampolgár.

Ismail Catakli, Kilis tartomány kormányzója pedig közölte: az aknagránátot az Iszlám Állam (IÁ) elnevezésű terrorszervezet által ellenőrzött térségből lőtték ki.

Az NTV helyszíni tudósítója elmondta, hogy az augusztus 24-én kezdődött Eufráteszi Pajzs fedőnevű szíriai török hadművelet a határ szemközti oldalát egyelőre 8-9 kilométer mélységben tisztította meg az IÁ-tól.

A török tüzérség válaszolt a támadásra.

Idén január óta már 21 ember vesztette életét és további 80-an sebesültek meg Kilisben hasonló támadásokban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.