A diákokat biztonságba helyezték

"Veszélyhelyzet" miatt kiürítettek sok iskolát Kanadában

"Veszélyhelyzetre" hivatkozva kimenekítették az embereket Prince Edward-sziget kanadai tartomány valamennyi iskolájából és a szomszédos Új-Skócia három egyetemi kampuszából.

2016.09.21 18:55MTI

A rendőrség szerint a diákokat biztonságba helyezték. A Kanada atlanti partvidékén, a Szent Lőrinc-öbölben található Prince Edward-sziget Kanada legkisebb tartománya, és mindössze 146 ezren lakják. A sziget iskoláinak mintegy 19 ezer diákja van a közoktatási hivatal honlapja szerint.

CBC

Új-Skócia rendőrsége is evakuált három egyetemi kampuszt, miután telefonon névtelen fenyegetéseket kaptak. A tartományi székhely, Halifax rendőrsége közölte, hogy átkutatták az új-skóciai város egyetemi negyedét, miután egy ismeretlen telefonáló pokolgépes robbantással fenyegetőzött. Egy gyanús csomagot találtak, de nem robbanószerkezet, hanem szemét volt benne. Ugyanennek az egyetemnek az északabbra fekvő Sydney városban lévő két másik kampuszát is kiürítették.

A két tartományban az evakuálás összesen mintegy 60 intézményt érintett. Egyelőre nem tudni, befejezték-e az evakuálást, és a két tartományban kihirdetett veszélyhelyzetnek volt-e köze egymáshoz.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.