Hadsereg

Moszkva repülőgép-hordozó nehézcirkálót vezényelt a Földközi-tengerre

Az Admiral Kuznyecov fedélzeti repülőgépei Szíriában harcoló terrorcsoportokra fognak csapást mérni.

2016.09.22 04:30MTI

Csatlakozik az Admiral Kuznyecov repülőgép-hordozó nehézcirkáló vezette hajókötelék a már a Földközi-tenger keleti medencéjében tartózkodó orosz flottacsoportosuláshoz - jelentette be szerdán Moszkvában Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter.

A tárcavezető szerint jelenleg a térségben legalább hat orosz hadihajó és három-négy kisegítő hajó állomásozik. Az orosz flottajelenlét 2013 óta folyamatos a Földközi-tenger keleti vizein.

A TASZSZ hírügynökség katonai forrásokból úgy értesült, hogy az Admiral Kuznyecov fedélzeti repülőgépei Szíriában harcoló terrorcsoportokra fognak csapást mérni. A nyáron műszaki karbantartáson átesett hajó legalább három hónapig tartózkodik majd a térségben.

A repülőgép-hordozó nehézcirkáló MiG-29K/KUB típusú fedélzeti vadászgépeket és Ka-52 K helikoptereket szállít.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.