Légi baleset

Lezuhant egy amerikai felderítő repülő - képek!

Gyakorlatozás közben lezuhant egy U-2 típusú felderítő repülőgép az Egyesült Államokban, az egyik pilóta meghalt a balesetben, a másik megsérült.

2016.09.21 07:42MTI

A szerencsétlenség a kaliforniai Beale Légitámaszpont térségében történt. A repülőgép nem sokkal a felszállás után egy hegyoldalnak csapódott Sacramentótól mintegy 100 kilométerre északra. A két pilóta katapultált, de egyikük így sem élte túl a balesetet. A másik pilóta állapotáról nem közöltek pontos részleteket.

Az U-2 (más néven Dragon Lady) felderítő repülőgépek 70 ezer láb (21 336 méter) feletti magasságban is képesek repülni, ez a kétszerese a polgári rendeltetésű repülőgépek átlagos repülési magasságának. Az együléses és kétüléses változatban is gyártott U-2-eseket alacsony repülési magasságban nagyon nehéz vezetni, éppen a nagy magasságra kialakított tulajdonságaik miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.