Vérfürdő

Brutális: élve elégették a kongói rendőrt a tüntetők

Kongó fővárosa forrong: lángokban állt a legnagyobb kongói ellenzéki párt, az Unió a Demokráciáért és a Társadalmi Haladásért (UDPS) kinshasai székháza kedd reggel, a rendőrök lezárták a területet.

2016.09.20 13:08MTI

Az AFP francia hírügynökség szerint hogy két másik, az UDPS-szel szövetséges ellenzéki párt székházát is felgyújtották az éjjel.

Az UDPS székházánál az AFP egyik munkatársa két elszenesedett holttestet, két égő embert és egy súlyos fejsérüléssel a földön fekvő férfit is látott.

A szanaszét heverő benzineskannákból a tudósító arra következtetett, hogy valószínűleg szándékos gyújtogatás történt.

Előző nap legalább 17-en vesztették életüket a kongói fővárosban a biztonsági erők és az elnökválasztást halogató Joseph Kabila államfő ellen tüntető tömeg összecsapásaiban. Claude Pero Luwara belügyminisztériumi szóvivő elmondta, hogy a halálos áldozatok közül hárman rendőrök, tizennégyen civilek voltak. Az egyik rendőrt állítólag több tüntető meglincselte, majd holttestét felgyújtotta.


A közösségi hálón megjelent információk szerint az UDPS pártszékházának közelében újabb összecsapások zajlottak az éjszaka folyamán.

Az AFP tudósítói szerint másik két, az UDPS-szel szövetséges ellenzéki párt székháza is leégett az éjszaka. Egy párttag szerint a tüzet civil ruhás, felfegyverzett férfiak gyújtották, akik előtte benzinnel locsolták le az épületeket. A gyújtogatók terepjárón érkeztek a székházakhoz helyi idő szerint hajnali négy órakor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.