Roncsdarab

Újabb nyomát találták az eltűnt maláj gépnek

A több mint két éve eltűnt malajziai utasszállító repülőgéphez tartozik az a nagy méretű roncsdarab, amelyet júniusba Tanzániában találtak.

2016.09.16 07:55MTI

Az ausztrál közlekedésbiztonsági hivatal (ATSB) szakértői a kódok, gyártási számok és más adatok alapján bizonyítottnak találják, hogy a június 20-án Tanzániában talált szárnydarab az MH370-es járattól származik.

A Malaysia Airlines légitársaság Kuala Lumpurból Pekingbe tartó MH370-es járata 239 emberrel a fedélzetén 2014. március 8-án tűnt el röviddel a felszállás után, és a feltételezések szerint az eredeti útvonalról teljesen letérve, az Indiai-óceán déli részén zuhant le.

Ez a második

AFP

Az ügyet vizsgáló szakemberek eddig csak a Franciaországhoz tartozó indiai-óceáni Réunion szigetén tavaly júliusban előkerült roncsdarabbal kapcsolatban erősítették meg, hogy az eltűnt gép része. Találtak még több más olyan roncsdarabot Mozambik, a Dél-afrikai Köztársaság és a Mauritius részét képező Rodrigues szigetének partjain és Madagaszkáron, amelyekről valószínűsítik, hogy a maláj gép maradványai.

Két év után lehet, hogy vége a kutatásnak

A Boeing 777-es típusú gép roncsai utáni kutatás már több mint két éve folyik az Indiai-óceán térségében, de egyelőre kevés eredménnyel. Eddig csaknem 110 ezer négyzetméteres területet kutatták át. Malajzia, Kína és Ausztrália hatóságai nemrégiben bejelentették, hogy a keresést felfüggesztik, ha nem találják meg a gépet a még átfésülésre váró 10 ezer négyzetkilométeres övezetben.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.