Fellebbezett

Nyíregyházi lövöldözés - Fellebbezett a gyanúsított, elhúzódhat a kiadatása

Fellebbezett magyarországi kiadatása ellen a nyíregyházi gyilkosság elkövetésével gyanúsított román orvos, így átadása a magyar hatóságoknak elhúzódhat.

2016.09.06 15:03MTI

A gyanúsított mellé hivatalból kirendelt ügyvéd a Maszol.ro kérdésére közölte: hétfőn iktatta a kiadatási határozat elleni fellebbezést. Szerinte az ügy azután kerül a legfelsőbb bíróságra, hogy csütörtökön lejár a fellebbezési határidő. "A dosszié várhatóan jövő héten jut el Bukarestbe, és megjósolhatatlan, hogy mikorra tűzik ki az első tárgyalás időpontját" - magyarázta az ügyvéd.

A kiadatást alapfokon elrendelő Kolozsvári Táblabíróság szóvivője a portálnak elmondta: a gyanúsított jelenleg a kolozsvári rendőrség fogdájában van, és várhatóan ott is marad a jogerős ítéletig, melyet a legfelsőbb bíróság hoz meg ügyében.

Az orvost kiadatása után Magyarországon állítják bíróság elé, de ha szabadságvesztésre ítélik, akkor Romániában fogja letölteni a börtönbüntetését. Ezt a kolozsvári táblabíróság is a kiadás feltételeként szabta meg a honlapján közzétett ítéletében.

Az orvost múlt szerdán lőtt rá egy házaspárra Nyíregyházán, egy Friss utcai családi házban. A 40 éves nő meghalt, 46 éves férjét életveszélyes sebesüléssel vitték kórházba. A feltételezett elkövetőt a román rendőrök csütörtökön Kolozsváron fogták el, tettét a román hatóságoknak elismerte. Azt kérte azonban, hogy ne adják ki Magyarországnak, mert állítása szerint ott megalázták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.