Árjaária

Gyorsan gyarapodik a fehér felsőbbrendűség híveinek tábora

Az Egyesült Államokban aktív fehér nacionalisták, neonácik szimpatizánsainak tábora gyarapszik, és a rokonszenvezők nagyon aktívak a különböző közösségi médiumokban.

2016.09.02 19:59MTI

A George Washington Egyetem felmérése szerint gyors ütemben gyarapszik a fehér felsőbbrendűség híveinek tábora az Egyesült Államokban.

Az egyetem szélsőséges mozgalmakkal foglalkozó kutatóprogramjának legújabb felmérései szerint az Egyesült Államokban aktív fehér nacionalisták, neonácik szimpatizánsainak tábora gyarapszik, és a rokonszenvezők nagyon aktívak a különböző közösségi médiumokban.

Az egyetem kutatócsoportjának tanulmánya arról számol be, hogy a szupremácia (fehér felsőbbrendűség) híveinek mozgalmait figyelők és támogatók létszáma a Twitteren 2012 óta 22 ezer emberrel gyarapodott, és ez 600 százalékos növekedést jelent. Ezek az emberek aktívabbak - a Twitter-üzeneteik számát tekintve is -, mint az Iszlám Állam nevű terrorszervezet szimpatizánsai.

A kutatók megvizsgálták azt is, melyek a hozzászólók kedvenc témái. Kiderült, a legtöbben a "fehérek népirtásáról" tesznek közzé bejegyzéseket, arról üzennek egymásnak, hogy "a fehér fajt közvetlen veszély fenyegeti a társadalom erősödő diverzifikálódása miatt". E réteg tagjai gyakran osztanak meg egymással olyan üzeneteket, miszerint csökkennek "a fehérek kilátásai".

A vizsgálat szerint a fehér szélsőségesek nagy arányban támogatják a republikánus elnökjelöltet, Donald Trumpot, rendszeresen hozzászólnak a milliárdos üzletember kampányához, elsősorban az illegális bevándorlással kapcsolatos kérdésekhez.

Maga Donald Trump elhatárolódott a fehér szélsőségesek mozgalmaitól, beleértve a Ku Klux Klant is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.