Merényletek

Keresztény településre támadtak fegyveresek Pakisztánban

Négy öngyilkos merénylő hatolt be péntek reggel egy keresztény településre az északnyugat-pakisztáni Pesavar város közelében, de a hatóságok gyorsan reagáltak, a támadásnak rövid időn belül véget vetettek.

2016.09.02 10:21MTI

A lőfegyverekkel is felszerelt támadók és a biztonsági erők között kialakult tűzpárbajban az összes merénylő életét vesztette. A biztonságiak közül öten megsebesültek.

A helyi rendőrfőnök szerint egy keresztény civil is életét vesztette a fegyveresek akciójában, de nem részletezte, hogyan. Hozzátette azonban, hogy az egyik merénylő behatolt a helyi templomba, de nem talált ott senkit.

A támadást a tálibokkal szövetséges egyik szervezet, a Dzsamaat-ul-Ahrar vállalta magára.

Egy több mint másfél évig tartó nyugalmas időszak után az utóbbi hetekben ismét támadások sorát éli Pakisztán. Augusztus elején szélsőségesek egy kórház előtt hajtottak végre támadást Beludzsisztán tartományban, s megöltek 74 embert, csaknem 200-at pedig megsebesítettek.

Iszlámábád egy nappal korábban jelentette ki, hogy “eltiporta” az Iszlám Állam nevű terrorszervezet terjeszkedési kísérletét a dél-ázsiai országban és hangsúlyozta azt is: “válogatás nélkül” üldöz minden terrorszervezetet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.