Terrorizmus

Erdogan: Törökország nem engedi át a terroristákat

"Nem várhatják el tőlünk, engedjük, hogy a terroristák folyosót alakítsanak ki déli határunkon".

2016.09.02 07:56MTI
hirdetés

Törökország nem hagyja, hogy terroristák áthatoljanak az ország déli határán - jelentette ki csütörtök este tartott sajtóértekezletén Recep Tayyip Erdogan államfő.

Hangoztatta, “Nem várhatják el tőlünk, engedjük, hogy a terroristák folyosót alakítsanak ki déli határunkon”.

Előzőleg az Egyesült Államok elítélte, hogy török egységek és egyes szíriai lázadók egymás ellen harcolnak Észak-Szíriában, és felszólította őket, hogy inkább fogjanak össze az IÁ ellen.

Ankara a múlt héten indított Eufráteszi Pajzs elnevezéssel hadműveletet a határ szíriai oldalán azért, hogy megtisztítsa a terrorszervezetektől, köztük az Iszlám Államtól (IÁ), valamint a szíriai kurd fegyveresektől, a Népvédelmi Egységektől (YPG), amely a közelmúltban átlépett az Eufrátesz folyó nyugati partjára és ellenőrzése alá vonta Manbídzs városát.

A török vezető csütörtökön kijelentette, hogy az Iszlám Állam dzsihadista szervezet, valamint az YPG fenyegette Törökországot, amely területén harcot vív a kurdok felkelőkkel.

Mint mondta, sikeresen halad a török katonai akció Észak-Szíriában, ahol 400 négyzetkilométernyi területet tisztítottak meg a IÁ és az YPG fegyvereseitől.

Törökország egy biztonsági övezetet akart kialakítani Szíriában, de az elképzelést nem támogatták a világ hatalmai – tette hozzá Erdogan.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.