Terror ellen

Orosz vadászbombázó végzett az Iszlám Állam szóvivőjével

Az orosz védelmi minisztérium szerint egy Szu-34-es rakétája végzett kedden a szíriai Aleppónál Abu Mohammed al-Adnanival, az Iszlám Állam terrorszervezet szóvivőjével.

2016.08.31 15:27MTI

Az orosz védelmi minisztérium közleménye szerint az orosz vadászbombázó Aleppó tartományban megsemmisítette az IÁ harcosainak mintegy 40 fős nagyobb csoportját.

“Több felderítő csatorna megerősített információja szerint” a megölt terroristák között volt az IÁ szóvivőjeként ismert Abu Mohammed al-Adnani lázadóparancsnok is.

Az IÁ szóvivőjének halálát a terrorszervezet szócsövének tekintett Aamák hírügynökség jelentette kedden este, részletek ismertetése nélkül.

Az orosz védelmi minisztérium közleménye szerint Adnani az IÁ vezetője, Abu Bakr al-Bagdadi után a második legfontosabb ember volt a terrorszervezet hierarchiájában, aki ismert volt arról, hogy gyakran szólított fel terrorcselekmények elkövetésére Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban.

A moszkvai közlemény idézte az amerikai védelmi minisztérium korábbi bejelentését, mely szerint Adnanival a nemzetközi koalíció légicsapása végzett az Aleppó tartománybeli Al-Bab város környékén.

A Pentagon szerint Adnani az IÁ külföldi műveleteinek fő szervezője volt, emellett az IÁ harcosainak mozgását koordinálta, és harcosok toborzásával is foglalkozott. Washington korábban 5 millió dollár vérdíjat tűzött ki fejére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.