Kárpátalja

Cigarettacsempészek vitája fajult lövöldözéssé Aknaszlatinán

Az ukrán-román határon át folyó cigarettacsempészet körüli vita fajult lövöldözéssé munkácsi és Técső környéki bűnözők között szerdára virradóra az Aknaszlatina melletti Alsóapsán.

2016.08.31 13:19MTI

Hennagyij Moszkal, Kárpátalja megye kormányzója szerint szerdára virradóra az alsóapsai töltőállomáson konfliktus alakult ki férfiak két csoportja között, ami lövöldözéssé fajult. Mint írta, munkácsi lakosok - köztük "büntetett előéletűek" - csoportja akart vitás kérdéseket rendezni técsői járási illetőkkel, akik cigarettát csempésznek Ukrajnából a zöldhatáron át Romániába. Az első információk szerint a konfliktust az okozta, hogy a Técső környéki csempészek nem számoltak el a nekik Munkácsról szállított cigarettáért, mert elvesztették azt a határon - közölte a kormányzó. Megjegyezte, a két csoport között először heves szóváltás alakult ki, majd az oldalt álló egyik helyi illető külföldi gyártmányú automata lőfegyvert vett elő az autójából, és vaktában tüzelni kezdett, több mint 20 lövést adva le. A lövöldözésben négy, 22 és 36 év közötti férfi sebesült meg, az egyik súlyosan.

Hennagyij Moszkal emlékeztetett arra, hogy a cigarettacsempészetet tekintve Kárpátalján az ukrán-román zöldhatár a legproblematikusabb határszakasz. Szerinte a helyi lakosság folyamatosan próbál cigarettát csempészni Románia területére a Tiszán át. A helyzetet rontja a zöldhatárra vigyázó, a cigarettacsempészetből hasznot húzó ukrán és román határőrök "rendkívül rossz munkája" - írta többek között Kárpátalja kormányzója, aki azt is közölte, hogy a benzinkútnál történt incidens egyik résztvevője a técsői járási tanács (közgyűlés) képviselője.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.