Videók

Notting Hill karnevál: kaotikus állapotok Londonban

Megdöbbentő erőszak tette tönkre a Notting Hill-i karnevált. Az utcákon brutális verekedés tört ki, a rendőrség talált egy sokkoló pisztolyt is. Az elmúlt 15 évben még sosem tartóztattak le ilyen sok - több mint 450 - embert a rendezvényen.

2016.08.31 09:29ma.hu

Két embert azután tartóztattak le, miután a rendőrök elkoboztak tőlük egy elektromos sokkolót - írja az atv.hu.

Európa legnagyobb karneválján rengeteg rendőr járőrözött, a felvonulás a fennállásának 50. évfordulóját ünnepelte. A rendezvényen 43 rendőr megsebesült, aki közül nyolc kórházi kezelést igényelt.

Kensington parlamenti képviselője, Victoria Borwick arra figyelmeztetett: az esemény nem mehet tovább, ha ez a „bűnözők fesztiváljává” válik.

Hozzátette, „nagyon aggódik" egy 16 éves fiúért, akit gyomron szúrtak a rendezvény során.

Ken Marsh, a londoni rendőrség szövetségi elnöke közölte: a rendőrök rettegve teljesítenek szolgálatot a híres eseményen, ahol „hivatásos boxzsákoknak” használják őket.

Hétfőn egy kamera azt is rögzítette, ahogy egy férfi megrugdosott egy mulatozót, miután az a dulakodás közben a földre esett.

A Londoni Mentőszolgálat adatai szerint a fesztivál két napja alatt több mint 1000 sérültet láttak el, 170 sérültet pedig válságos állapotban vittek a kórházba.

Hétfőn a karneválon 284 letartóztatás történt, köztük 108 kábítószerrel kapcsolatos, 64 támadó fegyveres (szúró-vágó eszközök), 26 közrenddel szembeni, 18 kéjgázzal elkövetett, 17 rendőrség elleni támadás és hat szexuális bűncselekmény miatt.

Mindemellett vettek őrizetbe embereket ittas járművezetés, lopás, szándékos testi sértés, súlyos testi sértés, rongálás, és rablás miatt is. Ezzel a hétfői 454 letartóztatás majdnem kétszerese volt a vasárnapi 156-nak.

A brit fővárosban több ezren ünnepelték összességében véve békésen és jókedvűen a több mint ötven éves múltra visszatekintő, az afro-karibi kultúrát megidéző fesztivált. A résztvevők színpompás kosztümökben karibi dallamokra lejtettek végig Nyugat-London utcáin, néhányan jamaikai zászlókat lengettek.

A Notting Hill karnevált először 1964-ben tartották meg, és azóta a világ egyik legnagyobb kulturális eseményévé nőtte ki magát, amely több tízmillió font bevételt hoz Londonnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.