Reakció

Égő trágyával dobálták meg az egyik venezuelai lap szerkesztőségét

Maszkos férfiak támadták rá az El Nacional szerkesztőségének épületére, amit Molotov-koktélokkal és égő trágyával dobálták meg. A lap korábban többször is bírálta Nicolás Maduro szocialista elnököt.

2016.08.31 08:59MTI

Az El Nacional internetes híroldalán közölte, a férfiak azt kiabálták, hogy az újság elárulta az országot.

A támadók egy "A vég kezdetét jelenti-e a szeptember elsejei felvonulás?" című röpiratot is a helyszínen hagytak, utalva a Maduro menesztését követelő ellenzék csütörtökre szervezett, országos méretű demonstrációjára, amelynek célja, hogy nyomást gyakoroljanak az államfőre. A röpirat azzal vádolta Miguel Henrique Oterót, az El Nacional tulajdonosát, hogy "összeesküdött a nép ellen".

A mély gazdasági válságba süllyedt Venezuelában nagyon feszült a politikai helyzet, az ellenzék hónapok óta követeli az elnök eltávolításáról szóló népszavazás megrendezését.

A sajtószakszervezet szerint az elmúlt három hónapban ez volt a második támadás az El Nacional és a negyedik egy országos sajtóorgánum székhelye ellen.

Közben kiutasították Venezuelából az al-Dzsazíra hírtelevízió forgatócsoportját, amely a két nap múlva kezdődő országos tüntetésről készült tudósítani.

A Riporterek Határok Nélkül (RSF) nevű nemzetközi médiaszervezetnek a világ országait a sajtószabadság mértéke alapján rangsoroló, 180 államot vizsgáló listájában Venezuela a 137. helyen áll.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.