Illegális bevándorlás

Nagyon megugrott a görög partokhoz érkező migránsok száma

Több mint hatszorosára nőtt az előző hét átlagához képest a Görögországba érkezett migránsok száma az elmúlt 24 órában. A parti őrség azt reméli, a jelenség a jó idővel van összefüggésben, és Törökországnak nincs köze hozzá.

2016.08.30 15:45MTI

Jelentősen nőtt a Törökországból az égei-tengeri görög szigetekre érkező migránsok száma: az elmúlt 24 órában 462 ember érkezett az Európai Unió területére – közölte a válságstáb kedden Athénban.

Az Európai Unió és Törökország között a menekültválság kezelése érdekében létrejött egyezmény márciusi életbe lépése óta ez volt a legkomolyabb emberáradat, amelyet egy nap leforgása alatt regisztráltak. Az előző hét napban átlagosan napi 74 migráns érkezett Görögországba.

“Figyelemmel kísérjük a fejleményeket, és szoros kapcsolatban állunk a török hatóságokkal” – közölte a válságstáb.

“A jelenség remélhetőleg a jó idővel van összefüggésben, és Törökországnak nincs köze hozzá” – mondta a parti őrség egyik tisztje a dpa német hírügynökségnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.