Vöröskereszt

Mark Zuckerberg 500 000 eurót adományoz az olaszországi károk enyhítésére

A Facebook internetes közösségi portál társalapítóját és elnök-vezérigazgatóját feleségével együtt hétfőn a Vatikánban magánaudiencián fogadta Ferenc pápa.

2016.08.29 19:03MTI/ma.hu

Hétfőn kezdődött olaszországi körútján a Facebook alapítója magánaudiencián találkozott Ferenc pápával és megbeszélést folytatott Matteo Renzi miniszterelnökkel.

Az ANSA olasz hírügynökség értesülései szerint Mark Zuckerberg a római Luiss Egyetemen is látogatást tett, s ennek során beszélt a diákoknak arról, hogy 500 000 eurót adományoz a Vöröskeresztnek az olaszországi földrengés okozta károk enyhítésére.

A közösségi háló alapítója elmondta, AD kreditek (kattintás-alapú reklámbevétel) formájában támogatja a világszervezetet, felhasználva a Facebook platformját a segítségnyújtásra.

A Vöröskereszt ezt az összeget pedig fordítsa arra, amire a katasztrófahelyzet enyhítésénél a legnagyobb szükség lehet, forrásteremtésre, véradásra, önkéntesek toborzására.

A 6.2-es erősségű augusztus 24-i  földrengés a közép-olaszországi régiókat sújtotta, megölt legalább 290 embert, és több ezren váltak hajléktalanná.

***
Félmillió eurót (csaknem 155 millió forintot) adományozott a Vöröskeresztnek a közép-olaszországi földrengés érintettjeinek megsegítésére Mark Zuckerberg.

"Amikor értesültem a földrengésről, nagyon a hatása alá kerültem. Egyből azt kérdeztem magamtól, miként segíthetek" - mondta Zuckerberg hétfő délután a tekintélyes római LUISS (Libera Universita Internazionale degli Studi Sociali) egyetem hallgatóival folytatott találkozón.

A Facebook milliárdos társalapítóját és feleségét, Priscilla Chant előzőleg a katolikus egyházfő fogadta. A Vatikán közleménye szerint a találkozón arról volt szó, hogy miként lehetne segíteni a legszegényebbeknek.

"A pápa és Zuckerberg arról beszélgetett, hogy a telekommunikációs technológia hogyan enyhítheti a szegénységet és támogathatja a találkozás valódi kultúráját" - tájékoztatott a Szentszék.

Zuckerberg a nap folyamán találkozott Matteo Renzi olasz kormányfővel is a római miniszterelnöki hivatalban, a Chigi-palotában. (MTI)

Ferenc pápával


Matteo Renzi olasz miniszterelnökkel


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.