Terrorgyanú

Vaklárma volt a riadó a Los Angeles-i repülőtéren

A rendőrséget hétfőre virradóra többen, a repülőtér több pontjáról is arról értesítették telefonon, hogy lövések zaja hallatszik. Mint később kiderült, "csupán erős zajról volt szó."

2016.08.29 17:23MTI

Vaklármának bizonyult az a riadó, amelyet hétfőre virradóra rendeltek el a Los Angeles-i repülőtéren, a terminálok újra működnek.

A kaliforniai nagyváros, Los Angeles rendőrségének közleménye szerint "a Los Angeles nemzetközi repülőterén eldördült lövésekről szóló jelentések hamisaknak bizonyultak, csupán erős zajról volt szó", s hétfőn a kora délelőtti órákban helyreállt a rend, ismét fogadnak és indítanak járatokat.

A rendőrséget hétfőre virradóra többen, a repülőtér több pontjáról is arról értesítették telefonon, hogy lövések zaja hallatszik. Pánik uralkodott el, az emberek fejvesztve rohantak ki a terminálokról a kifutópályára, és a biztonsági őrök is azt kiáltozták, hogy lőnek, mindenki meneküljön. Az érkezési és az indulási zónákat lezárták, az éppen érkező 23 járatot átirányították más légikikötőkbe.

A kiérkező rendőrök a repülőtér központi terminálját, valamint további két terminált azonnal lezártak, és megkezdték az ellenőrzést. A nagy zűrzavarban letartóztattak egy Zorro-ruhát viselő férfit, akiről rögtön ki is derült, hogy ártalmatlan utas, egy másiknál pedig kardot találtak, a kardról viszont ki derült, hogy műanyagból készült játék.

A repülőtéren mintegy két órát szünetelt a forgalom, amely a kora délelőtti órákra állt helyre. A rendőrség megkezdte az alapos és átfogó vizsgálatot.

Két hónappal ezelőtt hasonlóan vaklármának bizonyult riadó miatt a New York-i Kennedy repülőteret zárták le. Ugyanakkor Los Angelesben a repülőtéren 2013-ban egy fegyveres férfi valóban tüzet nyitott, és a légikikötő biztonságáért felelős egyik tisztet agyonlőtte, három másik embert megsebesített. A merénylőt akkor a rendőrség - miután rálőtt - elfogta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.