Megható történet

Tényleg soha nem szabad feladni!

Amikor az ember alaposabban átgondolja életét, rájön, hogy igen ellenséges világban él. Rengeteg fronton kénytelen nap mint nap harcolni, a munkahelyen, otthonában, vagy csak egyszerűen egy boltban, de még akár az utcán sétálva.

2016.08.29 11:33ma.hu
Screenshot

Amikor a felhők összegyűlnek a fejünk fölött, a barátok, családtagok gyakran mondják el a hangzatos közhelyet: soha nem szabad feladni. Az ilyen nagy életbölcsességekben az a jó, hogy többnyire igaznak bizonyulnak, még ha az elején nem is tűnik úgy, hogy puszta akaraterővel bármi megoldható lenne.

Ékes példa érkezik erre az emberiség bölcsőjének is tartott Afrikából. Egy csapat újságíró a Fekete kontinensen járt maikor nem mindennapi jelenetnek lettek tanúi, ráadásul még rögzíteni is sikerült.

Nagyon jó dolog lehet, ha valaki a legnagyobb szárazföldi emlős a világon, hiszen a kétlábú, puskával gyilkoló emberen kívül nem igazán akad ellenfele a természetben. Persze időbe kerül, míg egy elefánt igazi óriássá fejlődik, és apró korában még bizony védtelen.

Mit tesz tehát egy babaelefánt, ha nem egy, hanem 14 – az állatok királyának tartott ragadozó – oroszlán támad rá? Nos mint a videóból is kiderül, nem adja fel. Addig küzd, amíg sikerül megszabadulnia a hátára csimpaszkodó fenevadaktól, sőt időnként vissza-visszafordul, hogy fenyegető viselkedésével elkergesse őket.

A csöppség a kifejlett elefántok segítsége nélkül is sikeresen megvédte saját magát és jó eséllyel boldog nagy elefánttá fejlődik majd. Az újságírók által gyorsan Herkulesnek elnevezett borjú végül megtalálta csordáját, ahol bizonyára elefántnyelven mesélte el harcát és diadalát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.