Terror

Öngyilkos merénylő robbantott Jemenben

Az elkövető a város északi részén, a toborzóirodánál sorakozó emberek mellett robbantotta fel az autójába rejtett robbanószerkezetet.

2016.08.29 10:41MTI

Több mint hatvan ember meghalt, legalább 29 megsebesült egy öngyilkos merénylő támadásában hétfő reggel a dél-jemeni Ádenben, a hadsereg toborzóirodájánál - közölte az Orvosok Határok Nélkül (MSF) nevű segélyszervezet.

Ez a legtöbb halálos áldozattal járó terrortámadás a jemeni polgárháború kezdete óta.

Az elkövető a város északi részén, a toborzóirodánál sorakozó emberek mellett robbantotta fel az autójába rejtett robbanószerkezetet.

Jemenben lassan két éve háború folyik, amelyet az robbantott ki, hogy az Irán támogatását élvező húszik fellázadtak a nemzetközileg elismert kormány ellen. A Szaúd-Arábia vezette arab katonai szövetség, amely a szunnita Abed Rabbó Manszúr Hádi elnök támogatására jött létre, 2015 márciusa óta hajt végre légicsapásokat a lázadók ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.