DNS-teszt

Régi barátok fedezték fel, hogy születésükkor elcserélték őket

Negyvenegy év után derült ki, hogy nem saját családjukban nevelkedtek. Egyikük, a krí indián törzshöz tartozó David Tait azt mondta, össze van zavarodva, dühös, és válaszokat vár. Tavaly hasonló eset történt, az érintett kórház ugyanaz.

2016.08.28 19:07MTI

Két, az őslakos etnikumhoz tartozó régi barát fedezte fel Kanadában, hogy születésükkor, 41 évvel ezelőtt elcserélték őket a kórházban. David Tait könnyek közt mondta el winnipegi sajtótájékoztatóján, hogy a DNS-teszt szerint ő valójában annak a nőnek a fia, aki barátját, Leon Swansont nevelte fel saját gyermekeként.

Leon Swanson 1975. január 31-én született a Norway House nevű távoli indián közösség kormány által működtetett kórházában, ahol három nappal később David Tait is világra jött.

Tait biztos abban, hogy Swanson az őt felnevelő párnak a gyermeke, de az ő esetében még várni kell a DNS-vizsgálat eredményére.

A krí indián törzshöz tartozó Tait azt mondta, hogy le van taglózva, össze van zavarodva, dühös, és “válaszokat vár”.

Egy éven belül ez már a második hasonló eset. Tavaly novemberben derült ki, hogy ugyanebben a kórházban ugyanebben az évben elcseréltek két másik fiút is. Amint felcseperedtek, egyre inkább feltűnt a környezetüknek, hogy sokkal inkább hasonlítanak egymás szüleire, mint a sajátjaikra.

Eric Robinson, Manitoba állam volt őslakosügyi minisztere szerint egy eset még lehetne akár véletlen is, “kettő azonban már bűncselekmény”, és félő, hogy további cserék is történtek. “Életeket loptak el, s az állam adósa ezeknek az embereknek” – mondta Robinson, aki maga is az érintett kórházban született.Jane

Philpott szövetségi egészségügyi miniszter megígérte az esetek független fél általi kivizsgálását, és felajánlotta a DNS-tesztet mindazoknak, akik az 1970-es évek közepén születtek a Norway House-i kórházban.

Az 1,4 millió őslakos Kanada összlakosságának 4,3 százalékát teszi ki. Számarányuknál jóval nagyobb mértékben sújtja őket erőszak, diszkrimináció és betegség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.