Földrengés

Még mindig/már megint rázza a föld Amatricét, újabb épületek dőltek össze

Ezernél is több utórengés észleltek a katasztrófa sújtotta olasz területen. Vasárnap délután 3,7-es erősségű rengés történt 10 kilométer mélyen.

2016.08.28 15:49MTI/ma.hu
euroweb.com

Ez jóval nagyobb mélységben történt, mint a szerdai, többszáz halálos áldozattal járó földmozgás. Az éppen azért okozott akkora pusztítást, mert az epicentruma közel volt a földfelszínhez.

Az ANSA olasz hírügynökség vasárnapi jelentése szerint a Lazio régióbeli kisvárosban ezúttal összedőlt többek között egy iskola is, amelyet néhány éve földrengésbiztosnak nyilvánítottak.

A szerda hajnalban bekövetkezett földrengésben legalább 290-en vesztették életük, a legtöbben Amatricében. Azóta már több mint ezer utórengést jegyeztek fel a térségben.

A katasztrófa sújtotta országrészben a tűzoltók most azon dolgoznak, hogy a romok alól kimentsék azokat a személyes tárgyakat, például fényképeket, amelyek az otthonukat és szeretteiket elvesztő túlélőknek némi vigaszt jelenthetnek. A romos területeket a hatóságok lezárták, így oda nem léphetnek már be a korábbi lakók, kizárólag a tűzoltók.

Francesco Turco, a tűzoltók egyik szóvivője az AP amerikai hírügynökségnek elmondta, hogy kollégáival mindent megtesznek a földrengés túlélőiért, hiszen akár egy fénykép vagy bármilyen más emléktárgy reményt adhat nekik és segítséget az újrakezdéshez.

Interferogram (műholdas mozgásvizsgálat) a területről

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.