Közel-keleti kilátástalanság

Rakétát lőttek egy reptérre Törökországban

Rakétatámadás érte szombatra virradóra a Törökország délkeleti részén lévő Diyarbakir város polgári repülőterét, vélhetően a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) fegyveresei hajtották végre az akciót, amelynek az első jelentések szerint nincs halálos áldozata.

2016.08.28 09:10MTI

A város kormányzója szerint négy rakétát lőttek ki a repülőtér egyik rendőrségi ellenőrző pontjára, de célt tévesztettek, csupán néhány ablak tört darabokra, ezért senki nem halt meg, és a repülőjáratokat sem kellett törölni vagy módosítani.

A támadást néhány nappal azután hajtották végre, hogy a török hadsereg megkezdte Eufráteszi Pajzs fedőnevű hadműveletét. Ennek keretében a török harckocsik behatoltak Szíria területére, hogy meghátrálásra kényszerítsék az Iszlám Állam terrorszervezet erőit, s hogy megakadályozzák a kurd fegyveresek térnyerését.

Diyarbakir a az ország délkeleti részének legnagyobb városa, abban a térségben harcolnak a kurdok autonómiájuk megteremtéséért. A török-kurd konfliktus két és fél évi fegyverszünet után 2015 júliusában robbant ki újra, s a török haderő 2015 decembere óta hajt végre átfogó hadműveleteket a felkelők ellen. Az 1984 óta tartó török-kurd konfliktusban eddig mintegy 40 ezren vesztették életüket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.