Amerikai elnökválasztás

Egymás torkának esett Clinton és Trump

A demokrata elnökjelölt lerasszistázta az ingatlanmágnást, aki azzal vágott vissza, hogy ellenfelét valójában nem érdeklik a feketék és a latínók jogai.

2016.08.27 12:35ma.hu

Egyre durvább hangnemben vitáznak egymással a 2016-os amerikai elnökválasztás jelöltjei. A CNN tudósítása szerint Hillary Clinton pénteken, a Nevada állambeli Renóban rendezett kampányeseményén rasszistának nevezte ellenfelét, és erősen kritizálta a Donald Trumpot támogató republikánusokat is, mondván, a rabszolgaság eltörléséért küzdő Abraham Lincoln pártja mára egy gyűlölködő milliárdosokból álló gittegyletté vált.


Clinton szerint az Egyesült Államok főparancsnoki tisztét nem lehet egy olyan emberre bízni, aki hisz az összeesküvés-elméletekben, vagy ha nem is hisz bennük, de lelkesen hangoztatja őket, mert egyáltalán nem érdekli, hogy van-e egyáltalán valóságlapjuk. Hangsúlyozta, hogy Amerikának nem egy olyan elnökre van szüksége, aki felül a rasszista sztereotípiáknak, és „a paranoiára és az előítéletekre építi a kampányát”.

Trump nem sokáig maradt adós a válasszal. A demokrata jelölt beszédére reagálva „bigottnak” nevezte ellenfelét, aki „csak a feketék és a latínók szavazataira hajt”. Szerinte sem Clinton, sem a Demokrata Párt nem tett semmit az Egyesült Államokban élő kisebbségek helyzetének javításáért. „Csak beszél, de nem tesz semmit. Szégyellnie kellene magát” – jelentette ki.

A milliárdos ingatlanvállakozó tagadta azokat a vádakat, amelyek szerint olyan csoportokat is meg szeretne szólítani, mint a szélsőséges Alt-Right mozgalom. Mint mondta, ő nem a „fehér faj felsőbbrendűségét” hirdető szavazókat akarja támogatni, hanem azokat a feketéket és latínókat, akikkel Barack Obama kormánya nem foglalkozott. Sőt, a New Hampshire-i WMUR tévécsatornának nyilatkozva egyenesen azt mondta, hogy kampánya a szeretetről, Amerika szeretetérő szól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.