Esztelen játék

Sorra szedi áldozatait a Pokémon Go Japánban

Már a második ember halt meg zsebszörnyvadász autós miatt a héten a távol-keleti szigetországban.

2016.08.26 12:18MTI

Az első áldozat, egy japán nő kedden vesztette életét, mert elgázolta Tokusima városában egy autós, aki azért nem vette észre a gyalogost, mert elmélyülten "pokémonozott". Az autó vezetőjét őrizetbe vette a rendőrség, ám kihallgatása után szabadon engedte, ugyanakkor vizsgálat indított ellene gondatlanságból elkövetett emberölés címén.

A másik áldozat, egy vietnami nő csütörtökön halt bele ugyancsak gázolás okozta sérüléseibe. Őt még augusztus 11-én ütötte el egy autós férfi, aki ugyan épp nem vadászott zsebszörnyekre, viszont a sok "pokémonozás" miatt lemerült telefonja újratöltésével volt elfoglalva annyira, hogy nem figyelt fel az úton kerékpárral áthajtó nőre.

A Kyodo japán hírügynökség megjegyzi, hogy a szigetországban 79 közúti - zömmel kerékpáros és autós - baleset történt zsebszörnyvadászat miatt július, a telefonos játék startja óta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.