Túra

Rémálommá vált az álomnyaralás - életre szóló sokkot kapott a nő

Horrorrá vált egy cseh pár új-zélandi útja - a nőt egy hónap után találták csak meg a vadonban, férje nem élte túl.

2016.08.26 09:14MTI

Négy hét után találtak rá a hatóságok Új-Zéland déli szigetének hóborította távoli csücskében egy cseh nőre, aki párjával együtt indult túrázni, de a férfi nem sokkal később meghalt egy balesetben – közölte csütörtökön a helyi rendőrség.

Olaf Jensen rendőrfelügyelő szerint a nőre szerdán találtak rá a hatóságok a hófödte Routeburn túraútvonal mentén lévő kunyhóban. A nőt egy helyi kórházba szállították, az állapota nem súlyos, de megviselték a történtek.

Jensen elmondása szerint a fiatal pár július 26-án indult el a 32 kilométeres túrára, amely általában három napot vesz igénybe, ám eltévedtek, mivel a turistajelzéseket betemette a hó. A páros rendesen fel volt szerelkezve egy túrához, de nem azokhoz a környezeti feltételekhez, amelyekkel szembesültek.

Eltévedésük második napján a férfi leesett egy meredek lejtőn és meghalt. A nő a következő három éjszakát a fagyban töltötte, majd rátalált az erdőfelügyelet egyik kunyhójára és betört oda. A testhőmérséklete ekkor már alacsony volt, némi fagyást és kisebb sérüléseket is szenvedett. A kunyhónál volt tűzifa és a vadőrök feltehetőleg némi élelmiszert is hátrahagytak. A nő valószínűleg egy közelben lévő másik kunyhóba is betört, hogy élelmet szerezzen.

"A tapasztalatai alapján és a lavinaveszély miatt a nő úgy ítélte meg, hogy az lesz a legjobb, ha a kunyhóban marad, ami valóban a legjobb döntés volt" – mondta Jensen, hozzátéve, hogy a nő egy nagy "h" betűt rajzolt a hóba, hogy jelezze, segítségre van szüksége, ám a szélsőséges körülmények miatt járhatatlanná vált útvonalat elkerülték a túrázók.

A rendőrfelügyelő szerint a cseh konzulátus csak szerdán jelentette a pár eltűnését. A rendőrség megtalálta a turisták autóját a túraútvonal elején és helikoptert küldött a felkutatásukra. A rendőrség csütörtök délután kezd kutatni a férfi holtteste után.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.