Egy csendőr meghalt

Aknavetővel vették célba egy török ellenzéki vezető autóját

Az incidensben egy csendőr meghalt, két további pedig könnyebben megsebesült.

2016.08.25 16:43MTI

Aknavetővel vették célba ismeretlenek csütörtökön Törökországban Kemal Kilicdaroglu, a legfőbb török ellenzéki tömörülés, a kemalista Köztársasági Néppárt (CHP) elnökének autóját az északkelet-törökországi Artvin tartomány egyik hegyvidéki útszakaszán - jelentette a Dogan török hírügynökség.

Az elkövetők először a politikus gépkocsija előtt haladó járművekre kezdtek lőni, mire a konvoj biztonságáért felelős csendőrök visszalőttek. A támadók egyike aknagránátot készült kilőni a pártelnök autójára, de a testőrök még időben hatástalanították a fegyverest. Az incidensben egy csendőr meghalt, két további pedig könnyebben megsebesült.

Kilicdaroglunak nem esett bántódása, a politikust kimenekítették a helyszínről, de csütörtöki programjának további részét lemondta.

A CHP sajtófőnöke, Okan Konuralp szerint a kurd kisebbség autonómiájáért küzdő Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) felkelői állnak az incidens hátterében. A kurdbarát Népek Demokratikus Pártja (HDP) elítélte a történteket.

Efkan Ala török belügyminiszter bejelentette: a merényletkísérletért a PKK-t terheli a felelősség, ezért a török biztonsági erők műveletet indítanak a szervezet ellen ezen a vidéken.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.