Terrorizmus

Iszlamista szélsőségesek lefejezték egyik túszukat

A férfit még július közepén rabolták el az Abu Sayyaf harcosai, és szabadon engedéséért cserébe csaknem hatmillió forintnak megfelelő összeget követeltek.

2016.08.25 14:33MTI

Lefejezte egyik Fülöp-szigeteki túszát csütörtökön az Abu Sayyaf iszlamista lázadócsoport, miután nem kapta meg érte a kért váltságdíjat - közölte csütörtökön egy katonai szóvivő.

A tájékoztatás szerint az áldozat levágott fejét Jolo szigetén, egy faluban találták meg egy műanyag zacskóba csomagolva. A férfit még július közepén rabolták el az Abu Sayyaf harcosai, és szabadon engedéséért cserébe csaknem hatmillió forintnak megfelelő összeget követeltek.

Rodrigo Duterte június 30-án kezdődött elnöksége óta ez az első ilyen brutális kivégzés, és az államfő a hír hallatán utasította a hadsereget a szélsőségesek megsemmisítésére.

Az Abu Sayyaf idén már két kanadai túszával végzett ugyanígy, és a feltételezések szerint vannak még további foglyai is Jolón.

Az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezetnek hűséget fogadó Abu Sayyaf az egyik legkegyetlenebb iszlamista szervezet a többségében keresztények lakta délkelet-ázsiai szigetországban, amelynek a túlnyomórészt muzulmán lakosságú déli részén tevékenykedik. A lázadócsoportot az Egyesült Államok és a Fülöp-szigetek is terrorszervezetként tartja számon a neki tulajdonított pokolgépes támadások, emberrablások és kivégzések miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.