Halálra késelt egy fiatal brit nőt

Drog és visszautasítás miatt ölhetett a francia férfi

Valószínűleg tudatmódosító szerek és egy esetleges visszautasítás, nem pedig a szélsőségesség vadíthatta meg a 29 éves, francia állampolgárságú Smail Ayadot, aki halálra késelt egy fiatal brit nőt a queenslandi Home Hill turistaszállóján.

2016.08.25 12:57MTI

A tanúvallomások szerint a férfi a támadás alatt és később, a letartóztatás során többször azt kiáltotta: “Allah akbar” (Allah a leghatalmasabb). A rendőrség mindamellett nem talált radikalizálódásra vagy politikai indítékra utaló jelet.

Az ausztrál rendőrség úgy véli, hogy Ayad marihuánát fogyasztott a kedd késő éjjeli támadás előtt. Szemtanúk szerint a férfi teljesen kifordult magából a késelés előtti órákban.

Ray Rohweder queenslandi rendőrfőkapitány elmondta, hogy Ayad szinte megvadult a kórházból a townsville-i rendőrőrsre szállítása alatt, és az egyenruhásoknak meg kellett állítaniuk járművüket, hogy lenyugtassák a dühöngő férfit, akit végül csak sokkolóval és paprikaspray-vel tudtak ártalmatlanná tenni.

Rohweder egyúttal hangsúlyozta, hogy továbbra is vizsgálják az összes lehetőséget.

A nyomozók vizsgálják azt is, hogy a gyilkosság indítéka lehetett-e az, hogy az áldozat visszautasította a férfi közeledését.

Smail Ayad kedd késő éjjel ölte meg Mia Ayliffe-Chungot a Home Hill-i turistaszállón, az esetnek több tucat szemtanúja volt. Egy 30 éves brit férfi megpróbált közbelépni: őt végül életveszélyes fejsebekkel szállították kórházba. A támadásban egy ausztrál állampolgár könnyebben megsebesült, egy kutya pedig elpusztult.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.