Bűnügy

Egy bank felrobbantásával fenyegetőzött egy férfi Moszkva központjában

Azt állította, hogy a bank ellen harcol, és célja nem a fiók kirablása, hanem annak elfoglalása volt.

2016.08.24 19:49MTI
Screenshot

A Citibank egyik fiókjának felrobbantásával fenyegetőzött egy férfi Moszkva belvárosában. A helyszínen készült videófelvételeken látható, hogy a Bolsaja Nyikitszkaja utcában lévő bankba szerda este behatolt, 55 éves, a Rosszija 24 hírcsatorna által üzletembernek nevezett férfi nyakában egy sárga szigetelőszalaggal körültekert csomag lóg.

A bankfiókban a behatolón kívül ketten tartózkodtak. Három banki alkalmazott nőt a férfi a TASZSZ hírügynökség szerint elengedett.

A támadó azzal fenyegetőzött, hogy levegőbe röpíti az épületet. Azt állította, hogy a bank ellen harcol, és célja nem a fiók kirablása, hanem annak elfoglalása volt. A férfi követelte, hogy tárgyalhasson a rendőrséggel, aminek Anatolij Jakunyin, Moszkva rendőrfőnöke személyesen tett eleget.

A robbantással fenyegetőző támadó követeléseit a hatóságok nem hozták nyilvánosságra. Annyit közöltek, hogy a férfi egész nap egy padon ült a bankfiók közelében, és az iránt kérdezősködött, hogy ki az intézmény vezetője.

A bankfiók környékét a rendőrség lezárta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.