Túl közel merészkedtek az emberekhez

Kilőttek 9 medvét egy kanadai városban

Kilenc medvét öltek meg három nap alatt egy nyugat-kanadai város vadvédelmi illetékesei, akik arra figyelmeztetnek, hogy további állatok eshetnek áldozatul mindaddig, amíg a szemeteskukák szaga lakott területekre vonzzák őket.

2016.08.23 12:37MTI

Dan Bartol, aki részt vett a medvék lelövésében, hétfőn elmondta, hogy a Brit-Columbiai Revelstoke-ban a múlt héten ölték meg az állatokat, amelyek túl közel merészkedtek az emberekhez, egyikük néhány méterre megközelített egy kisgyermeket a város egyik garázsában.

"Életem legnehezebb döntését kellett meghoznom, el kellett pusztítanom egy állatot, amelynek védelméért oly keményen dolgozom" - hangoztatta.

A hétezres lélekszámú város nagy részében nincsenek "medvebiztos" szemetes edények, és az állatok rendszeresen betörtnek az emberek házaiba - magyarázta. A helyi medvefigyelő csoport szerint nyáron különösen aktívak a medvék, és jó szaglásukkal messziről megérzik a lehetséges élelmiszerforrások helyét.

A város régóta küszködik a problémával, 1995-ben például 23 állatot öltek meg, mostanra azonban számuk átlagosan évi hétre csökkent.

Az önkormányzat által hétfőn kiadott tájékoztató brosúra felszólítja a lakosokat, hogy tartsák szárazon, szagmentesen, lezárva a szemetes edényeket, és ne tárolják olyan helyen, amely könnyen megközelíthető a vadaknak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.