Amerikai elnökválasztás

Colin Powell nem adott tippet Hillary Clintonnak

Colin Powell volt külügyminiszter cáfolja Hillary Clintont abban, hogy ő adta volna neki a tanácsot, miszerint a hivatalos levelezésekor a magán e-mail fiókját használja.

2016.08.22 21:52MTI

Colin Powell, a Bush-kormányzat egykori külügyminisztere Hillary Clinton "embereit" teszi felelőssé, mert "megpróbálják rákenni" a demokrata párti elnökjelölt e-mail botrányát.

Powell napokkal azt követően szólalt meg, hogy a The New York Times megírta: Hillary Clinton azt mondta a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) meghallgatásán, hogy Colin Powell volt külügyminiszter egy szűk körű diplomáciai vacsorán azt tanácsolta neki, hogy a titkosított információkat leszámítva, nyugodtan bonyolítsa az elektronikus levelezését a magánszerveréről is, hiszen korábban külügyminiszterként maga is így tett.

A Bush-kormányzat külügyminisztere először nem reagált az információra, csak az irodája cáfolta, mondván "Powell tábornok nem emlékszik ilyen vacsorára".

Az iroda közleményt is kiadott, amelyben tisztázta a helyzetet: Powell "egy feljegyzésben arról tájékoztatta Clinton külügyminisztert, hogy ő a személyes AOL e-mail-fiókját is használta, amikor nem titkosított információkról írt, és ezzel javította az információ-áramlást a külügyminisztériumon belül".

Colin Powell most egy lapinterjúban így fogalmazott: Hillary Clinton "emberei most megpróbálják rám kenni", hogy a demokrata párti elnökjelölt külügyminiszterként miért is használta a magánszerverét. Powell hozzátette: "az igazság az, hogy amikor a feljegyzést küldtem neki az én korábbi gyakorlatomról, akkor ő már egy éve a magánszerverét használta".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.