Szakértelem

A világhírű magyar Pető-módszert alkalmazza két magyar szakember Vietnamban

A magyar Baptista Szeretetszolgálat washingtoni irodája vietnami mozgássérültek gondozására készül.

2016.08.23 06:31MTI

A magyar Baptista Szeretetszolgálat washingtoni irodája a USAID támogatásával vietnami mozgássérült gyermekek gondozását kezdi meg - mondta el vasárnap az MTI-nek Washingtonban Szenczy Sándor, a segélyszervezet vezetője.

A magyar Baptista Szeretetszolgálat nemrégiben nyitotta meg washingtoni irodáját, s mint Szenczy az MTI-nek elmondta: egy vietnami partnerszervezettel közösen máris elnyerték a USAID támogatását a Vietnam déli vidékein megvalósítandó jótékonysági programhoz.

A program keretében két magyar szakember utazik Vietnam Tay Ninh tartományába, hogy ottani mozgássérült gyermekek fejlesztésével és gondozóik oktatásával foglalkozzanak. A világhírű magyar Pető-módszert alkalmazó két szakember, Szenczy Katalin és Szilágyi Lilla a napokban utazik Vietnamba.

A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai 2006 óta számos alkalommal dolgoztak mozgássérült gyermekekkel a délkelet-ázsiai országban, s eddig több mint kilencven tanárt és gondozót képeztek ki. Emellett létrehoztak - vagy továbbfejlesztettek - tíz mozgásfejlesztő központot Hanoiban és az ország egyik északi tartományban. Ehhez - a saját forrásokon kívül - az Európai Unió és a magyar külügyminisztérium is segítséget nyújtott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.