Terrorizmus

Az Európai Unió és a NATO is elítélte a törökországi robbantásos merényletet

A szombat éjszaka egy gaziantepi lakodalomban végrehajtott öngyilkos merényletben legalább 51 ember meghalt, csaknem hetvenen pedig megsebesültek.

2016.08.22 23:30MTI

Több uniós vezető, valamint a NATO és az Európa Tanács főtitkára is elítélte vasárnap az eddigi hírek szerint legkevesebb 51 halálos áldozattal járó, előző éjszakai törökországi robbantást.

Federica Mogherini, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője és Johannes Hahn bővítési tárgyalásokért felelős biztossal közösen nyilatkozatot adott ki, melyben részvétüket fejezték ki.

"Tovább fogjuk erősíteni az együttműködésünket a török hatóságokkal a terrorizmus felszámolása érdekében. Közös a harcunk. Mindannyiunknak ki kell állnia a biztonság, a demokrácia és a béke védelmében" - olvasható a kommünikében.

Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára határozottan elítélte az utóbbi napokban Törökországban végrehajtott terrorcselekményeket, és a legmélyebb együttérzését fejezte ki.

"Egységesen kiállunk török szövetségesünk mellett ezekben a nehéz időkben. Továbbra is elkötelezettek maradunk a harc iránt, amelyet a terrorizmus minden formája ellen folytatunk" - fogalmazott Stoltenberg.

A szombati merényletet az Európa Tanács főtitkára is elítélte. Thorbjorn Jagland a közösségi médiában azt írta, hogy lesújtotta a terrortámadás, és szolidaritásáról biztosította Törökországot.

A szombat éjszaka egy gaziantepi lakodalomban végrehajtott öngyilkos merényletben legalább 51 ember meghalt, csaknem hetvenen pedig megsebesültek. A hatóságok szerint az Iszlám Állam nevű terrorszervezetet áll a támadás mögött.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.