Illegális bevándorlás

Tizenöt illegális bevándorlót tartóztatott fel a horvát rendőrség Bródban

A migránsok egy Szerbiából érkezett tehervonat egyik vagonjában bújtak el.

2016.08.21 19:18MTI

Tizenöt afrikai és ázsiai származású illegális bevándorlót tartóztatott fel a horvát rendőrség a kelet-szlavóniai Slavonski Brodban (Bród) - közölte a horvát belügyminisztérium vasárnap.

A migránsok egy Szerbiából érkezett tehervonat egyik vagonjában bújtak el. Többen közülük orvosi ellátásra szorultak, ezért a városi kórházba szállították őket.

A megyei rendőrkapitányság szóvivője elmondta: senki sem volt életveszélyes állapotban. A hatóságok nyomozást indítottak az ügyben.

Horvátországban október közepe óta 658 ezer 068 migránst vettek nyilvántartásba: 52 százalékuk férfi, 30 százalékuk nő és 18 százalékuk gyerek.

2015-ben 211 személy nyújtott be menedékkérelmet az országban, idén júliusig pedig további 703. 2015-ben és 2016-ban 62-en kaptak menedékjogot Horvátországban. A belügyminisztérium adatai szerint 80 százalékuk ugyanakkor nem várja meg az eljárás végét, és elhagyja az országot.

Az állam két évig szállást és ellátást, valamint havi juttatást biztosít azoknak, akik menedékjogot kapnak.

Márciusban a nyugat-balkáni útvonalon található országok fokozatosan lezárták határaikat a migránsok előtt. Macedónia, Szerbia, Horvátország és Szlovénia is csak azokat engedi be, akik a jogszabályoknak megfelelően útlevéllel és vízummal rendelkeznek, vagy ott akarnak menedéket kérni. A lezárás óta 1832 migráns haladt át Horvátországon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.