Rekord

93 évesen futott keresztül Amerikán

Csaknem három évig tartott, de szombaton elérte az Atlanti-óceánt az a 93 éves, második világháborús amerikai veterán, aki keresztülfutott az Egyesült Államokon.

2016.08.21 09:38MTI
Twitter Suzanne Bird

Ernie Andrus 2013. október 7-én indult Kaliforniából és Georgia államban, St. Simon Islanden ért célba. Pénteken volt a 93. születésnapja.

Andrus azért szelte át az országot, hogy pénzt gyűjtsön arra: egy második világháborús hajót Indianából visszaszállíthassanak Normandiába a partraszállás 75. évfordulójára 2019-ben. A veterán a világháborúban ugyanis szanitécként szolgált egy hasonló hajón.

A Csendes-óceántól az Atlanti-óceánig futó veterán több mint négyezer kilométert tett meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.