Csak vezessen

New Yorkban nem kell tudniuk angolul a taxisofőröknek

Eltörölték a kötelező angol nyelvvizsgát mint munkaalkalmassági feltételt.

2016.08.21 08:18MTI

New Yorkban a taxisofőröknek ezentúl nem kell tudniuk angolul. Az erről szóló jogszabályt még áprilisban írta alá Bill de Blasio polgármester, de csak most lépett hatályba, eltörölve a kötelező angol nyelvvizsgát mint munkaalkalmassági feltételt.

Ez nem az első jelentős változás a taxisofőrök számára, a politikusok ugyanis eddig is igyekeztek alkalmazkodni a technológiai és demográfiai átalakulásokhoz.

Egy idei összegzés szerint New Yorkban csaknem 144 ezer taxi és más bérautó van, és a gépkocsivezetők 90 százaléka az Egyesült Államok határain kívül született.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.