Tré-fa

Embert áldoztak a CERN udvarán? - az intézet tiltakozik a kamuvideó miatt

Belső vizsgálatot indítottak a nagy hadronütköztetőnek otthont adó Európai Nukleáris Kutató Szervezetben (CERN) az intézmény udvarán készült, emberi áldozat bemutatását utánzó "videótréfa" miatt.

2016.08.18 17:42MTI

Az interneten megjelent felvételen fekete köpenyes, csuklyás emberek vonulnak be az intézmény genfi székhelyének központi udvarára, ahol Síva hindu istennő szobra előtt egy fehér ruhás fiatal nő a földre fekszik, majd egy fekte köpenyes férfi látszólag megkéseli őt. A felvételt valahonnan az épület egyik ablakából vették fel.

A CERN honlapján megjelent közlemény "fikciónak nevezte a videót, amely egy kitalált helyszínt mutat".

A látszólagos "késelés"


Az intézmény szóvivője az AFP francia hírügynökségnek ugyanakkor elismerte, hogy a felvétel az intézményben készült, de hivatalos engedély, az illetékesek tudomása nélkül. "A CERN nem nézi el az ilyen típusú tréfát, amely félreértésekre adhat okot munkánk tudományos természetről" – írta levelében.

Közölte, hogy vizsgálatot kezdtek az ügyben, de részleteket nem ismertetett, arra hivatkozva, hogy belső ügyről van szó.

A CERN kampuszának biztonságát illető kérdésre a szóvivő azt válaszolta, hogy a tréfa elkövetőinek volt belépőjük a területre. "A CERN évente több ezer tudóst fogad a világ minden tájáról, akik közül néhányan túlságosan szabadjára engedik humorukat. Jelen esetben is ez történt" – fogalmazott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.