Hét fegyveres hat férfit rabolt el

Mexikói emberrablás: a Köpcös fia lehet az egyik áldozat

Joaquín Guzmán, a ragadványnevén El Chapóként (a Köpcös) is emlegetett hírhedett drogbáró fia is azok között lehet, akiket fegyveresek hurcoltak el a mexikói Puerto Vallarta városának egyik felkapott étterméből.

2016.08.16 21:09MTI

Jalisco állam ügyészsége szerint hét fegyveres hat férfit rabolt el az étteremből előző nap. A helyi sajtó korábban arról számolt be, hogy a fegyveresek legalább 16 embert vittek el.

Eduardo Almaguer főügyész a Radio Formula helyi rádióadónak elmondta: feltételezik, de még nem tudják megerősíteni, hogy Iván Archivaldo Guzmán is az elhurcoltak között van.

Az áldozatok közül többen is hamis személyazonossággal rendelkeznek, ami megnehezíti azonosításukat – tette hozzá.

Az emberrablás egy a térségben működő bűnszervezet számlájára írható – mondta Almaguer, aki nem pontosította, melyik csoportról van szó. Ugyanakkor Jalisco legnagyobb ilyen szervezete Guzmán drogkartellje, a Sinaloa riválisának számít.

Szakértők szerint Iván Archivaldo vette át apja “vállalkozását” azt követően, hogy az idősebb Guzmánt januárban ismét elfogták a hatóságok, miután megszökött egy szigorúan őrzött börtönből.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.