Halálos ütések

Gyilkolt egy medve egy japán szafariparkban

A 46 éves nő éppen az ázsiai feketemedvék szektorában járőrözött, amikor egy ötéves, 160 kilós állat bemászott a gépkocsijába, és halálos ütéseket mért rá.

2016.08.16 17:12MTI

Az alkalmazott hamar kórházba került, de életét már nem tudták megmenteni. A tragédia a Tokiótól északnyugatra fekvő Tomioka város Gunma nevű szafariparkjában történt.

A hatóságok vizsgálják, miként juthatott be az autóba a vadállat.

Illusztráció (AFP)

Az 1979-ben megnyílt 36 hektáros parkban mintegy ezer példányt tartanak száz vadon élő állatfajból. Ugyanebben a vadasparkban 1997-ben tigris marcangolt szét egy párt, amely kiszállt az autójából.

Több ezer medve él Japánban, főleg a hegyvidéki északi térségekben. A hatóságok június elején óvatosságra intették a lakosságot, miután négy ember is életét vesztette medvetámadásban.

Három éve két nőt öltek meg olyan medvék, amelyek az Akita kormányzóságban fekvő, harminc barnamedvét tartó, Hacsimantai vadasparkból szöktek meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.